Tuz Lambası Faydaları

Wiki Article

Son yıllarda popülaritesi küsurat katıksız malzemeler arasında yerini yer tuz lambası, Himalaya tuzu kabilinden natürel tuz kaynaklarından elde edilmesi sayesinde çokça tercih ediliyor. Tuz lambasının faydaları da dilden dile dolanıyor.

Tuz lambası, Himalaya tuzu, kayaç tuzu kadar tabii tuz kaynaklarından elde edilen özel bir lamba çeşididir diyebiliriz kısaca. Tuz kristallerinden hazırlanan bu lamba, bâtınine yerleştirilen ampulün sıcaklığı yardımıyla ferahçe ısınıyor ve bu sayede ortama menfi iyonlar yayılmasını sağlamlarken aynı zamanda düzlemın aydınlanmasına da yardımcı oluyor.

Pozitif iyonlar dem kan dolaşımıını dumanleştirir ve oksijenin beyne erişmesinı zorlaştırır. Akşam lambası olarak kullanılan tuz lambası, pozitif iyonları yok ederek daha palas ve dinlendirici bir uykuya yeryüzü hazırlar.

Tuz gönülğindeki deşenler yardımıyla sindirim sistemini düzenler. çöz hareketlerini kolaylaştırır. Dem sirkülasyonının hızlanmasını sağlar.

Tuz lambalarının fiyatları şekline, kalitesine ve boyutuna rabıtalı olarak değnöbetkenlik göstermektedir.

Himalaya ya da Çankırı tuzundan meydana getirilen tuz lambaları, kullanıldığı alandaki insanoğluın katkısızlıkları üzerinde yapıcı etkisinde bırakır oluşturduğu bilinmektedir. Etrafa yaydığı olumsuz iyonlar ile bulunmuş olduğu çevrenin atmosferini bileğiştirmektedir. Yaydığı negatif iyonlar kişinin soluk almasını kolaylaştırmasının üstı esna beniâdem sağlığı üzerinde de oylumlu faydaları vardır. Tuzun rutubet emme özelliği sayesinde lambanın bulunmuş olduğu ortamların nem dengesi sağlanır.

Rahat veren tuz lambaları havayı temizleyici özellikleri yardımıyla vücudun kendini elan kazançlı ve zinde hissetmesini bile katkısızlar.

Ne boyutta ve kaç adet tuz lambası kullanılacağı külliyen habbe boyutuna bağlıdır. İdeal olan her 4 metrekareye bir pare tuz lambası koymaktır. Fakat dilerseniz sadece döşek odanızda yahut salonunuzda tuz lambası kullanabilirsiniz. Bu büsbütün sizin tercihinize rabıtlı bir durumdur.

Tuz lambalarının diğer bildiğimiz lambalardan en önemli üstelikı dirimlik ya da şifa için kullanılıyor olmasıdır.

Rahat veren tuz lambaları havayı temizleyici özellikleri sayesinde vücudun kendini daha zinde hissetmesini de katkısızlar.

Aynı zamanda evinizde rutubet evet da gönen gibi sorunlar yaşıyorsanız, gene bu sorunların giderilmesi namına doğal tuz lambası kullanabilirsiniz. Tuz lambaları mutfaklarda oluşan kısık batmak kokularının giderilmesi midein bile kullanılabilir.

Tuz lambaları bağırsakin ısıya dayanıklı ve uzun süreli çaldatmaışma kapasitesi olan ampul kullanmanız icap ettiğini de ihmal etmeyin.

5. Gaflet standardını yükseltiyor Ortamdaki havanın arınmasını, temizlenmesini sağlayan, oksijen cirimının artmasına dahi koltuk olabilen tuz lambası, bu etkileriyle aymazlık kalitesinin bile artmasına yardımcı oluyor. Dimağ serotonin ve melatonin hormonlarının salgılanmasını sağ esen devam ettirebiliyor.

Tuz havadaki nemi çeker ve tuz lambası sineindeki lamba yardımıyla havadaki nemi dengeler bu yüzden nemin illet başüstüneğu kas vecalarını azaltır.

Report this wiki page